A konténer építmények rugalmas tervezést és alakítást tesznek lehetővé. A konténerek könnyen átalakíthatók és bővíthetők, ami lehetővé teszi a rugalmas terek kialakítását és az egyedi igények kielégítését. Például több konténer összekapcsolásával tágas lakóterek vagy irodák hozhatók létre. Az épületek belső kialakítása és dizájnja szintén változatos lehet, és lehetőséget ad a kreatív tervezőknek az egyedi stílusok kifejezésére.
 
A konténer építmények terjedése nagyban hozzájárulhat a fenntartható és okos városépítési megoldásokhoz. A konténerek alkalmazása lehetővé teszi az építészet és a design kreatív megközelítését, miközben környezetbarát és költséghatékony megoldásokat kínál. Emellett a konténer építmények mobil és időszakos alkalmazása ideális választás lehet olyan helyzetekben, amikor gyorsan és hatékonyan kell reagálni az infrastrukturális vagy lakhatási igényekre.
 
Bár a konténer építmények terjedése még mindig viszonylag új trendnek számít, egyre több projekt és kezdeményezés támogatja és népszerűsíti ezt az építési módszert. Az innovatív és fenntartható megoldások iránti növekvő igény azt sugallja, hogy a konténer építmények a jövőben tovább terjednek és változatosabb formában jelennek meg az építészet és a városi tervezés terén.