Az ideiglenes vagy mobil alkalmazásban a konténer építmények kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Az események, fesztiválok, vásárok és egyéb közösségi rendezvények gyors és ideiglenes infrastruktúrára van szükségük. A konténerek könnyen szállíthatóak és telepíthetőek, valamint kiválóan alkalmasak ideiglenes épületek, mint például öltözők, büfék, kiállító pavilonok vagy vécék kialakítására. 

Az időszakos alkalmazás mellett a konténer építmények a katasztrófa helyzetekben is fontos szerepet játszhatnak, ahol gyors és hatékony lakhatási megoldásokat nyújtanak a rászorulóknak.

A konténer építmények jelentősége továbbá az innovációban és a kreativitásban rejlik. Az építészeti világban az egyediség és a megújulás iránti igény egyre erősebbé válik. A konténerek alkalmazása lehetővé teszi az egyedi és extravagáns építészeti megoldásokat, amelyek új dimenziókat nyitnak az építészet és a design területén. Az építészek és tervezők szabadon kifejezhetik kreativitásukat és egyedi stílusukat a konténer építmények formatervezésében és belső tervezésében.

Összességében a konténer építmények jelentősége 2023-ban tovább fog növekedni. A gazdaságosság, a rugalmasság, a fenntarthatóság és az innováció kombinációja miatt ezek az építmények egyre több területen megtalálják alkalmazásukat. Az építészeti és az építőipari szektorban a konténer építmények új irányvonalakat nyitnak, és átalakítják az építészet és a városi tervezés módját. Az építészeti innováció és a fenntarthatóság iránti növekvő igény azt sugallja, hogy a konténer építmények továbbra is fontos szerepet játszanak a jövő városainak és építészeti projekteknek a kialakításában.