A konténer építmények az elmúlt években jelentős népszerűségre tettek szert az építészeti és az építőipari szektorban, és a trendnek nincs várható csökkenése 2023 őszétől sem. Az építészek, vállalkozók és lakosság egyre inkább felismerik a konténer építmények sokoldalúságát és előnyeit, amelyek átalakítják az építészet és a városi tervezés paradigmáját.

 
Az egyik legfontosabb tényező, ami hozzájárul a konténer építmények jelentőségének növekedéséhez, az építési költségek csökkentése. A konténerek könnyen hozzáférhetők és viszonylag olcsón beszerezhetőek, így az építési projektek költséghatékonyabbá válnak. Az előre gyártott konténer egységeknek köszönhetően a tervezés és az építés folyamata gyorsabb és hatékonyabb, ami időt és pénzt takarít meg.
 
A konténer építmények rugalmas használatot tesznek lehetővé, és alkalmazkodnak a változó igényekhez. Az építészek és a tervezők kreatív módon kombinálhatják és alakíthatják a konténereket, hogy megfeleljenek az adott célra és környezetre vonatkozó követelményeknek. Egy konténer épület könnyen bővíthető vagy átalakítható a funkcionalitás növelése vagy változtatása érdekében. Ez lehetővé teszi az egyedi és testreszabott megoldásokat a projekt igényeinek teljes körű kielégítésére.
 
A konténer építményeknek jelentős szerepük van a fenntartható építészet terén is. Az újrahasznosított konténerek használata csökkenti az új anyagok felhasználását és a hulladék mennyiségét az építési folyamatokban. Emellett a konténer épületek energiatakarékos technológiák integrálásával, például napenergia-rendszerekkel és vízgyűjtő rendszerekkel, hozzájárulnak a fenntartható energiafelhasználáshoz és az ökológiai lábnyom csökkentéséhez is.