Az irodakonténerek alkalmazása és tervezése mind az Egyesült Államokban, mind Európában jelentős népszerűségnek örvend. És bár az alapvető elvek hasonlóak, vannak különbségek az építési folyamatban, a tervezési szempontokban és az előírásokban az Atlanti-óceán két oldalán.

Egyesült Államokban az irodakonténerek gyakran alkalmazhatók mint ideiglenes megoldások, például építkezések vagy katasztrófa helyszínein. Az Egyesült Államokban az irodakonténerek gyorsan összeszerelhetők és áttelepíthetők, így ideálisak a változó igények kielégítésére. Az Egyesült Államokban az irodakonténerek rendkívül népszerűek a telephelyek vagy munkaterületek gyors létrehozására, valamint azokon a területeken, ahol a hagyományos irodák építése túl költséges lenne.

Az irodakonténerek tervezése az Egyesült Államokban gyakran hangsúlyt fektet a szilárdságra és a tartósságra, hogy képesek legyenek ellenállni az időjárásnak és a kemény környezeti feltételeknek. Az amerikai irodakonténerek gyakran tartalmaznak erősített szerkezetet és extrém időjárás elleni védelmet, különösen a hurrikánok vagy erős széllökések esetén.

Az Egyesült Államokban az irodakonténerek gyakran moduláris tervezésűek, ami lehetővé teszi az egyszerű bővítést vagy átalakítást az igények változása szerint. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy könnyen alkalmazkodjanak a változó munkafolyamatokhoz és a növekvő munkaerőhöz.