Szöulban felfedezték a konténerek egy teljesen új felhasználását

 
 

 

 

Zaha Hadid Dogdaemun Design Plaza épületében tökéletesen ötvöződik a divat, a formatervezés és az építészet. Dél- Korea egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja esetében nem mindegy, hogy milyen újdonságokkal kápráztatják el az ide érkező és újdonságokra éhes külföldieket.

A Design Pláza egyik legújabb fejlesztése egy kompakt kioszk sorozat, amelynek célja az új épület körüli nyilvános tér aktiválása. Tíz kreatív csapat kapott meghívást, hogy nyújtson be pályázati anyagokat, amelyben bemutatják ötleteiket a kioszkokra. Tartós és gyakorlatias megoldások, új módszerek és felhasználási módok kerültek így napvilágra a szállító konténerek újbóli felhasználására. 

A tervekről készült képeken jól látszódik, hogy a szállító konténerek anyaga látszólag folyékonnyá válik. Még a szállító konténerek keménysége is alakíthatóvá, hajlékonnyá és puhává válik. Hadid csapatának igazi kihívást jelentett, hogy a szállító konténerek szokásos és szabályos egyenes vonalú használatától eltérve egy olyan multifunkcionálisan üzemelő kioszkok sorozatát találja ki, amelyek alkalmazkodnak és jól illeszkednek a téglalap alakú szerkezet finoman ívelt, hajlított és csavart torzításaival. Mindegyik kioszk egyedülálló célt szolgál és helyet biztosít a kereskedők, valamint az éttermek számára is.