Pop-up hotel Antwerpenben

 
 

Néhányan már biztosan hallottak a pop-up hotelről, de aki még nem, az olvasson tovább figyelmesen és megtudhatja, kik vehetik igénybe a legújabb konténer csodát.

Ezt az újra gondolt hotel ötletet Geoffrey Stampaert-nek köszönhetjük, aki már rég kiselejtezett konténerekből álmodta meg a legújabb hotel típust. A szállás mássága nem csak az építmény alapanyagában rejlik, hanem a helyszínében, illetve helyszíneiben is. Hiszen egy mobil konténer hotelről van szó, mely néhány havonta szedi a „sátorfáját” és egy új városba vándorolva nyújt szállás lehetőséget, valamint felejthetetlen élményt az emberek számára. Ugye még sose hallottak mobil hotelről?! Hát biztos érdekes éjszakákat lehet benne eltölteni…

Az ötletgazda elgondolása az volt, hogy a rég nem használt konténerek egyébként jó állapotban vannak, csak épp régi funkciójukat nem tudják már ellátni. Ettől függetlenül új értelmet is lehet adni ezeknek az eszközöknek, mely igaz, nem mindennapi, mégis hasznos és kivételes. Ennek alapján beszerzett hét konténert, melyek egyenként 15 nm-esek és tökéletesek átalakításokra. Így alkotott meg négy francia ágyas, fürdőszobával ellátott alvó konténert, melyek luxusszínvonalat biztosítanak a vendégek számára és háromból kiszolgáló konténer vált. Ezekben lehetőség nyílt főzni és étkezni, valamint loung bár és szauna biztosított még több kényelmet és különleges kiszolgálást. A konténerek egyik falát kicserélték üvegfallá, így biztosítanak a vendégek számára kellő napfényt és csodás kilátást a kikötőre, mégis teljesen elsötétíthető és bezárható minden konténer, így a magánszféra is megteremtődik és biztonságot is nyújt.

Több hónapig Antwerpen lakói, illetve az ide utazók vehették igénybe a különleges pop-up hotel szolgáltatásait, aztán újabb helyszínre költözött el, hogy másokat is egy új élményben részesítsen.