Menekítés a vizeken

 
 

Március elején szörnyű baleset történt és tűz ütött ki egy konténereket szállító hajón. A mentés mihamarabb és sikeresen megkezdték.
Először 22 tengerészt tudtak a partokra vinni, de továbbra is folytatódik az oltás.


A Maersk Line csütörtöki jelentése alapján, a kimentett legénység megérkezett Cochinba és Tivandrumba. A cég képviselőjének beszámolója alapján azt lehet tudni, hogy az épségben partra jutott dolgozókat hotelszobákban helyezték el, míg a kórházi ellátásra szorultakat a közeli intézményekbe szállították és intenzív ellátásban részesítették őket. Egyedül a konténereket szállító hajó két tengerészét, súlyos sérüléseik miatt, Tivandrumba kellett szállítaniuk, mely feladatot az indiai parti őrségre bíztak.

  „Azt az információt kaptuk, hogy a kollégáink többsége már elhagyhatta a kórházat. Viszont még mindig nagyon aggódunk az orvosi felügyelet alatt tartott társainkért, és hálásak vagyunk, hogy profi orvosok hozzáértő keze között vannak.” – Mondta Paul Laursen, Maerk Line Tehchikai igazgatója.

Még négy hiányzó tengerészt keresnek, miközben egy az életét vesztette a menekítés után.
Egy csütörtökön érkezett oltóhajó segítségével a lángoló konténer szállító hajó oltása folytatódik, mely az Indiai Parti Ôrség zászlója alatt hajózik, illetve pénteken két további oltóhajó csatlakozott az elsőhöz. A Maersk felhatalmazta a Smit Salvage and Ardent-et, a mentés vezetésére.

„Nagyon hálásak vagyunk a helyi indiai szerveknek a segítségükért, amit nyújtottak és most hagynunk kell a mentőcsapatokat, hogy végezzék a munkájukat.” –Mondta Laursen