Lakóhely újragondolva

 
 

 

Ki ne vágyna egy vízparti kis házra, ahova elvonulhatunk a világ zajától, kikapcsolódhatunk és nézhetjük a csodás naplementét a víz morajlását hallgatva?

A texasi építésznek sikerült megalkotni egy ilyen helyet, nem messze a várostól, de kicsit másképp, mint ahogy azt a többség elképzelné. A hétvégi ház kivitelezése az újrahasznosítás jegyében telt, vagyis egy építkezésen már haszontalannak minősített konténert alakított át a szakember. Sőt, nem csak a konténer újra felhasználásával tett jót, hanem úgy alakította ki a konténert, hogy az állandó jelleggel környezetbarát legyen. Mindez azt jelenti, hogy számos olyan ötletet csempészett bele a tóparti ház kialakításába, amik környezettudatosságról árulkodnak. Ezen praktikák egyike az elektromos komposztáló WC vagy a kert vízellátásról gondoskodó vízfeldolgozó rendszer, de a tető is oly módon lett megalkotva, hogy egy virágos kert látszatát keltse.

A házacska mindössze két kisebb helységből tevődik össze, melyek a mosogatósarokkal egyesített nappali, valamint a fürdőszoba. Az építész igyekezett összehangolni a természetes anyagokat a modern és letisztult formákkal, így a fürdőben a piros szín az uralkodó, míg a nappaliban a faburkolat a domináns úgy a padlón, mint a falon. A tér növeléséről a két oldalon található üvegfalak gondoskodnak és egy hűtő- fűtő berendezés segítségével lesz kellemes a klíma télen és nyáron egyaránt. A házikóhoz egy nagy terasz is hozzátartozik, ahonnan csodálható a mesés táj és kerti partihoz, grillezéshez is helyszínt biztosít.