Konténerkórház épül Magyarországon

 
 

A hagyományos és megszokott, jól bevált építőanyagokból épült épületek alternatívájaként egyre több helyen alkalmazzák a konténerekből való építkezés módszerét. Szállodák, iskolák, és kórházak is több helyen épültek már konténerekből szerte a világon. 

A konténerekből gyorsan elkészülő építmények térhódítása azért is következett be, mert széleskörűen alkalmazhatóak, megfizethetők, könnyű a mozgatásuk, áttelepítésük és sokkal környezettudatosabbak, mint például a kőből vagy fából épült épület társaik. 
 
A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főépülete előtti konténerben a kórházba érkező egészségügyi személyzet és a sürgős ellátásra szoruló betegek állapotát naponta ellenőrzik. Kiskunhalason már elkezdték építeni a mintegy 150 fő befogadásra alkalmas konténerkórházat is. A munkát a WHB végzi a helyi börtön területén. A napokban megkezdődött konténerkórház építése jól halad, ide szállítják és itt kezelik majd a környékről a korona vírussal megfertőződött betegeket. A konténerkórház környékét kordonokkal zárták le. És ez csak egy a számtalan higiéniai és óvintézkedések közül, amelynek a normál korházakhoz hasonlóan a konténerkorház dolgozóinak is szigorúan be kell majd tartania.