Konténerházak Közép-Olaszországban

 
 


A LAD ‘CH-S’ (‘s’ konténerház típus) és ‘CH-O’ (‘o’ konténerház típus) építményei két Perugián (Olaszország) kívül elhelyezkedő konstrukció, melyek újrahasznosított szállító konténerekből hoztak létre.

  A projekt megvalósításának helyszíne egy völggyel szembeni meredek lejtőből áll, mely a falusi Közép-Olaszország gyönyörű panorámájára néz. A kialakítási tervre erős hatást gyakorolt a ‘villae minimae project’. Az ablakok és a folyosó elhelyezkedése szándékosan a tájra irányítják a figyelmet. Mindkét ház optikai eszköz, a természetes táj megtekintésére szolgáló eszköz.

A római székhelyű LAD stúdió mindkét konténerháza domboldalon elhelyezkedő kétemeletes épület. A fotovoltaikus, vagyis napenergiát felhasználó rendszerek megújuló energiáját alkalmazzák, és a külső szerkezeti rendszer része a szállító konténer falának külső szigetelése is. A házakhoz hozzá tartozik egy beton alapzat is, melynek tetején helyezkednek el a 20’ és 40’ magasságú kocka alakú konténerek.

A fölszinti rész túlnyúlik az alsó szinten és „v” alakú támasztékokon áll. A fölszinten találhatók a nappali és étkező, egy konyha és egy stúdió, míg a hálószobák az alsóbb szinten lettek elhelyezve.