Konténerek, mint hotel szobák

 
 

A modern építészet ma már a szállodatervezés során egyre többször nyúl a konténerekhez. Lehet, hogy elsőre a kissé rideg és puritánnak gondolt, acélból készült konténerek nem tűnnek a legkényelmesebb megoldásnak, mégis néhány éve a szállodaipar legújabb trendjévé váltak. 

 

Sokak számára elképzelhetetlen, hogy egy rakományokat, vagy terményeket szállító koszos és kopott konténer hogyan transzformálódig át akár egy luxus hotel elit lakosztályává. Bár lehet, hogy őrülten hangzik a konténerek sok szempontból remek választás egy épülő hotel számára, hiszen számos előnyük mellett például az újra felhasznált konténerek beépítése igen környezetbarát. 
 
Az építészek olyan innovatív és kreatív megoldásokat alkalmaznak, hogy sokszor a szállóvendégek nem is feltétlenül veszik észre, hogy egy konténerben hajtják nyugovóra a fejüket. Persze van olyan szállás is, aminél kívülről látszik, hogy konténerből épült, de belépve annyira igényes és kényelmes, hogy senki sem törődik ezzel. 
 
A világ minden táján találkozhatunk már konténerek felhasználásával épült hotelekkel. Például a nyugodt, vidéki környezetben Malajziában, vagy egy havas domboldalon Grúziában. Vagy tengerparti környezetben Argentínában. De Vietnámban, Németországban Kanadában, Hong Kongban, Angliában is épültek már hotelek konténerek felhasználásával. Kíváncsian várjuk, hogy hol és mikor épül majd fel Magyarországon az első konténer hotel.