Konténerek használata fesztiválokon

 
 

A konténerek használata a különböző fesztiválokon ma már teljesen bevett szokásnak számít. Nézzük meg kicsit jobban, hogy a fesztivál melyik részén milyen típusú konténerrel találkozhatunk. 

1. Ôrbódé és jegykiadó konténer

A résztvevők beengedése a fesztivál területére az első hely, ahol konténerrel találkozhatunk. Ez lehet egy egészen kicsi, egyszemélyes őrbódé konténer, de lehet egy több ablakos jegykiadó konténer is. A pénztárban dolgozóknak fontos, hogy mindenféle időjárási viszonyban zavartalanul tudjanak dolgozni, legyen szó szélről, esőről vagy hőségről. A fedett, klímával ellátott konténerek ezt mind biztosítják számukra. 

2. Öltöző konténer
Minden fesztiválon vannak fellépők, énekesek, színészek, vagy csak a fesztivál műsorvezetője. Ami biztos, hogy számukra biztosítani kell egy olyan helyet, ahol komfortosan érzik magukat, és nyugodtan fel tudnak készülni a színpadra lépés előtt, majd a műsor után le tudnak pihenni. Ehhez egy megfelelően kialakított öltöző konténer szükséges.
 
3. Szaniter konténer
Ez nem is kérdés, miért lényeges része a fesztiválnak. Szerencsére már vége azoknak az időknek, amikor egy fesztivál mosdó részlege 30 egyszerű mobilvécéből állt, amik rendszerint már az első órákban használhatatlanná váltak. A ma használatos szaniter konténerek igényesek, könnyen tisztán tarthatók, és teljesen úgy néznek ki, mint egy megszokott angol wc, így magas komfortérzetet biztosítanak a résztvevőknek.
 

4. Egyedi konténer
Ezeken kívül láthatunk még egyéb célra is konténereket, de ami a leggyakoribb azok az ételárus vagy éttermi konténerek. Nagyon kedvelt a különböző street food árusok körében a konténer használata, persze csak ha jó előre átalakították a saját igényeiknek megfelelően. 
 
5. Irodakonténer
Elsőre furán hangzik, hogy minek kell irodakonténer egy fesztiválra, de ha belegondolunk, hogy mennyi háttérmunka szükséges egy fesztivál lebonyolításához, már érthető, hogy miért fontos ez a helyiség. Minden irányításhoz és működéshez szükséges anyagnak itt kell lennie, valamint a szervezők számára is megbeszélési helyként szolgál.