Konténerből illemhelyiséget Mumbai-ban

 
 

Az építész, Rohan Chavan az indiai Mumbai-ban megalkotott egy köz illemhelyiséget. Ehhez pedig egy öreg szállító konténert használt fel alapul.
 A keleti expressz autópálya mellett álló építmény- mely az egyik legforgalmasabb út mumbai metropoliszának körzetében- egy fölé hajló fa árnyékában lett elhelyezve, mely utat enged a szűrt fénylek, hogy az megvilágítsa a rózsaszín padlót és a berendezési tárgyakat.
 A mosdók a konténer két végében kaptak helyet, középen pedig egy kis tér lett kialakítva, ahol az emberek találkozhatnak egymással.

A pihenő kifejezetten a nők igényeire lett tervezve, megfelelő teret biztosítva a kisgyermekeseknek, olyan helyet hozva létre, ahol a hölgyek biztonságban érezhetik magukat a forgalmas pálya mellett. A hatalmas épület négy egységből áll. Ezekből kettő a mosdó, egy a pelenkázó és egy a mozgássérült mosdó.

 A konténer közepén kialakított kis tér különböző módokon használható fel, mint például ingyenes kiállítótérként, oktatásokhoz, vagy figyelemfelkeltő kampányokhoz, ünnepi fesztiválok lebonyolításához, szezonális tevékenységekhez és rendezvénykehez.
 A projekt új megvilágításba hivatott helyezni a közösségi tereket. Olyan embereknek épült, akik menedéket keresnek, interakcióra vágynak, vagy akár csak alapvető szükségleteiket akarják kielégíteni.