Konténer, mint weekend ház

 
 

Kő, vagy faház nélkül sokkal olcsóbban vehetünk egy kisméretű telkeket valamelyik népszerű üdülő övezetben. De egy telek önmagában nem sokat ér. Bár a sátor, vagy a lakókocsi is jó megoldás, de ha hosszabb időt szeretnénk eltölteni például egy folyó, vagy tó, esetleg a tengerpart közelében található telkünkön, akkor jó ötlet lehet egy nyaraló konténer beszerzése. 

 

Egy nyaraló konténernek számos előnye van, először is jóval olcsóbb, mintha egy kőházat szeretnénk építeni, amire lehet, hogy nem is kapnánk építési engedélyt. A nyaraló konténer télen is és nyáron is használható, hiszen megfelelő mobil berendezésekkel könnyen felfűthető, vagy éppen lehűthető. A nyaraló konténer nem óriási, de jóval nagyobb és kényelmesebb, mint egy sátor, vagy egy lakókocsi. Van nyitható, zárható rácsos ablaka, de akár egy egész fala készülhet üvegből is. 
 
Ajtaja zárható, így hosszabb időre is biztonságban tudhatjuk a benne hagyott értékeinket. Akár több helység is kialakítható benne, és a nyaraló konténer elé egy fedett terasz is kialakítható. 
 
Igény esetén könnyen bővíthető, ha van elég hely a telkünkön több konténernek is. A konténer teteje alkalmas lehet egy kis veteményes kert kialakítására, és a mosdónak, valamint a külön konyhai résznek is találhatunk benne helyet. Kedvező méretei végett nem kell hosszú órákat eltöltenünk a kitakarításával és gyorsan is átszellőzik. Jó választás lehet családoknak, időseknek és baráti társaságoknak egyaránt.