Étterem és kávézó konténerekből építve

 
 

 

Szűk látókörű az, aki csak áruszállításra tudja használni a konténereket, melyek bármilyen létesítmény megalkotására alkalmasak.

London telis tele van olyan építészekkel és dizájnerekkel, akik sokkal több lehetőséget látnak akár az új, akár a már kiselejtezett konténerekben, mint az átlagemberek. Egy ilyen szakemberekből álló csapat alkotta meg a Wahaca nevezetű mexikói étterem épületét is, mely nyári hónapokra átvedlik kültéri tequila bárrá is. Az építmény egyébként nyolc konténerből állt össze és külön köszönet a tervezőknek, hogy a második emeltéről mesés kilátás biztosítanak a Temzére. A mexikói hangulatot az étterembe varázsolva, mind a nyolc konténer más és más színben tündököl, hiszen a Közép- amerikai ország egyik jellegzetessége, hogy tele van színekkel, unalmas szürke házfalakkal sehol sem lehet találkozni. Gondolván arra, hogy a finom ételek elfogyasztása után fáradság törhet a vendégekre, így két konténerből kávézót alakítottak ki, ahol minden ínycsiklandó finomság megtalálható. Emellett gondoltak az étterem tulajdonosai a sportok kedvelőire is és a 2012-es londoni olimpia idején közvetítő stúdióvá alakult az egyik konténer és a falára vetítették ki a játékokat.

Az étteremkonténerek részét képezik egy nagyobb konténer komplexumnak, melyet Big Blue-nak neveznek, kilenc emeletes és négy hónapos munka során száztizennégy konténerből épített ki. Az utolsó kilenc nap során építették egybe a konténereket, és ami még jó hír, hogy majdnem teljesen újra is hasznosítható.