Elhagyatott konténerből kulturális tér

 
 

Az Urbánica Architectos és Alejandro Morales közös munkájával, egy már elhagyatott kamion konténerből életre kelt a Proyectos Impala, egy kis, mozgó közösségi tér.

 A meglehetősen elhanyagolt konténert először is felújították, rendbe tették a padlót, a falburkolatokat és tetőablakokat építettek be, hogy elegendő fény jusson a térbe.

A konténer végében kialakításra került egy mini Lounge és egy kis könyvtár is.
 Ma a konténer egy kellemes, meleg hangulatot árasztó közösségi térként és kiállító teremként funkcionál.

 A végeredmény, egy mozgó társasági központ, mely nemzetközi szintű művészekkel dolgozik össze és melynek célja, hogy a legkisebb, legelszigeteltebb közösségekhez is eljusson.

 A kis térben folyamatosan művészi kiállításokat rendeznek és a több mint hétszáz ötven kötetes könyvtár is nyitva áll a látogatók előtt. Időről időre új területre költöznek, így juttatva el mindenhova az élményt.

 Elsődleges célul azt tűzték ki, hogy kreatív köteléket teremtsenek a kis közösségek között, és mint egy kulturális katalizátorként funkcionálva elindítsák a vidék fejlődését és egy közlétesítmény hálózatot hozzanak létre.

 A kis kamion konténer ma a helyi, fiatal művészek gyűjtő és találkozóhelyeként szolgál, mely reméljük felébreszti a közösségeket.