Dél-Afrikai iskola kialakítása konténerekből

 
 

Mondhatjuk, hogy semmi sem lehetetlen, főképp, hogyha egy kitartó és ötletgazdag csapat fog össze. Így történt 2012-ben is, amikor a Samsung egy kreatív és vállalkozó szellemű csapata mert nagyot álmodni, és a szebb jövő érdekében nagy fába vágták a fejszéjüket.

A vállalat egy nagyvonalú befektetésének hála Dél- Afrika egyik félreeső részén már régóta nem használt konténereket vásárolt fel és egy általános iskolává alakította át. Az adott térség félreesése következtében minden energiaforrás eljuttatása, kiépítése komoly nehézséget jelent. Éppen ezért olyan fantasztikus, hogy a konténer iskolát napenergiával működtetik és az internet, illetve táblagépek is biztosítva vannak a tanulók és tanárok számára. Ennek hála számtalan újdonsággal ismerkedhetnek meg a diákok, akik minden évben kortól és nemtől függetlenül jelentkezhetnek az iskolába és magukénak tudhatják az általános iskolai képzés nyújtotta lehetőségeket.

Általában minden nap annyi energiát fogyaszt az iskola működése, mint amennyit termel a napkollektor, tehát minden tevékenységhez biztosított a szükséges energia. A felhős idő esetén sincs ok aggodalomra, hiszen a konténerekhez csatlakoztatott akkumulátorok használatával az oktatás ugyanolyan körülmények között folytatódhat, mint amikor gyönyörű verőfényes napsütés a jellemző.