Az első konténerház Magyarországon

 
 

Végre, valahára hazánkban is megépült az első konténerház, mely Noszvajon, Síkfőkúton található. Ez az igazán különleges építmény egy vízfolyam felett 5 méterre lebeg, mely által még különlegesebb látványt nyújt az arra járók számára. Érdekes módon, külföldön a konténer házak építése nagyon is megszokott dolognak számít, de Magyarországon ennek még nincs keletje. De az is biztos, hogy ha valaki ellátogat Noszvajra és eltölt akárcsak egy éjszakát ebben a különleges építményben, kedvet kap arra, hogy nyaralóját már egy konténer segítségével építse meg.

A konténerek a világ számos pontján használtak áruszállításra, de igen gyakran, ha dolguk bevégeztetett, kidobják őket, hiszen nem veszik több hasznukat. Ilyen esetekben érdemes szemfülesnek lenni és az eredeti ár töredékéért beruházni egy konténerbe. Minden konténerre jellemző, hogy hihetetlen stabilak, így bátran merhetünk lakóházat is készíteni belőlük. Emellett könnyen átépíthetőek, szigetelhetőek és az áram, valamint a víz is egyszerűen bevezethető egy konténerházba.

Ezeket a tulajdonságok győzték meg Somogyi Dánielt is, aki az első magyarországi konténerház ötletgazdája, valamint megalkotója. Konténerek garmadából válogatott a tökéletes darabok kiválasztásakor és két darab 40 lábas, azaz 30 nm-es konténer mellett döntött. Ezek összeépítésével, a terek megnövelésével és hatalmas panoráma ablakok beszerelésével egy csodálatos látványt nyújtó ház lett a végeredmény. A konténerház helyet ad egy amerikai konyhának és nappalinak, két kisebb méretű szobának, egy fürdőnek és egy külön mellékhelyiségben is. Színek terén a szemnek is kellemes pasztell árnyalatokra esett a választás, ahol a kávébarna, a bambusz zöld és a galambszürke dominál. Egy család vagy baráti táraság számára tökéletes búvóhely a város zaja elől, mindez persze a természet lágy ölén.