Autók szállítása konténerrel-2. rész

 
 

 

A bejegyzés első részében kitértünk rá, hogy a luxus autók szállítása érdekében a szállító cégek ma már modern konténeres, fém állványrendszerek használatával felturbózott szállítási megoldásokat alkalmaznak.

A modern hajózási útvonalakat és kikötőket konténerszállításra tervezték. A konténerszállító hajók sekély hajótesttel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy ázsiai és európai utazások egyetlen lépéssel megtehetők.

Autók szállításánál hatalmas kockázat a lopás veszélye, ami a parkolás és a szállítás során is bekövetkezhet. A lopáshoz hasonlóan ugyancsak nagy rizikót jelent a sérülések veszélye. A nem biztonságos rögzítéseknél előfordulhat vészhelyzet, mikor a több tonnás autó elszabadul. A kár katasztrofális lehet, legrosszabb esetben pedig több kocsi is sérülhet a szállítmányból, hatalmas kárt és bosszúságot okozva ezzel.

Ezért is érdemes a korszerű fém állványrendszereket használni az elavult fa állványrendszerek helyett, mely felállítása minden konténerszállító hajók kivitelezhető. A fém állványrendszerek erősebbek, biztonságosabbak és geometriailag is fejlettebbek. Így biztonságos és nyugodtabb utat eredményez a használatuk. A konténerszállítás esetén a fém állványrendszerek használata lehetővé teszi, hogy a szállított autók mindegyike erősen rögzítve legyen és akár egy hosszú, több napig is eltartó utaztatás során is stabilan a helyén maradjon.