Autók szállítása konténerrel-1. rész

 
 

 

Luxus autók szállítására ma már számtalan lehetőség áll a márkaszalonok rendelkezésére, az olcsóbb, hagyományos megoldásoktól egészen a modern és korszerű konténeres szállítás megoldásokig. 

Ha olyan luxuscikkeket szállítunk, mint például a prémium kategóriás autók, akkor nagyon oda kell figyelnünk a sokszor határokat, sőt kontinenseket átívelő szállításukra.

Elmúltak azok a napok, amikor az egyetlen lehetőség az autók szállítására a kompokon való szállítás volt. Manapság a beszállítók korszerűsített és hatékony módszereket használhatnak már a konténeres szállítás során. A korszerű fém állványrendszerek forradalmasították az autók konténeres szállítás módját. 7–10 éves élettartamukkal az állványok pedig hosszú távú befektetést jelentenek a szállító cégek számára. 

A lopás mindig is jelentős probléma volt, amire a szállító cégeknek fokozottan kell ügyelniük. A járművek lopása a parkolókban, de a szállító hajókon is gyakran előfordult. A konténeres szállítás teljes névtelensége és szigorú biztonsága kiküszöböli ezt a kockázatot: mihelyt a szállítani kívánt luxus autóbiztonságosan bezáródik a konténerben, az utazás  teljes ideje alatt védett marad.