A pop up hotelben rejlő zsenialitás

 
 

A pop up hotel egy olyan szálloda, mely legfőbb erénye a mobilitás. Azáltal, hogy csak ideiglenesen építik fel, rövid ideig található meg az adott földrajzi helyen. Leginkább események alkalmával szoktak pop up hotelt felépíteni, például több napos esküvőre készülve, vagy fesztiválok és sportesemények alkalmával építenek fel egy ilyen szállás lehetőséget. 

Minden pop up hotel közös jellemzője, hogy több elemből épülnek fel, melyek egymásba illeszthetőek vagy épp összecsukható részekből tevődik össze, ezáltal néhány óra alatt felépíthető a szálloda. Egy pop up hotel leggyakrabban fémlapokból áll, tehát a legegyszerűbben konténerből alakítható ki egy ilyen lakó vagy alvó alkalmatosság. 

Az átmeneti élményeket teremtő pop up hotel egyre több helyen bukkan fel. Sok építész  felkapta a fejét a pop up hotelekben rejlő lehetőségben és efelé specializálta magát. Manapság már nem csak a vendéglátóipar keretei között találkozhatunk pop up hotelek nyújtotta pár éjszakás kényelemmel. Világszerte egyre több helyen kaphatunk akár egy-két hétre is szállást konténerekből megépített, akár luxus szintű ellátást biztosító pop up hotelekben. Ezeket a konténerből kialakított pop up hoteleket úgy alakították ki, hogy csodás kilátást biztosít a piheni vágyónak, amit akár egész nap csodálhat a konténer fémfalait üvegre cserélt panoráma ablakokon át. Minden igényt kielégítő felszereltséggel rendelkezik minden konténer átalakítással megvalósított pop up hotel. Csak a képzelet szabhat határt, ha a pop up hotelek átalakításáról van szó.