A LOT-EK újramodellezett egy brooklyni lakást és szállítmányozási konténerekből kialakított tetőtérrel

 
 

A LOT-EK az „inrving place carriage house”-ra épített tervet, melynek alapjául egy szimpla családi lakás szolgált, melyet egy művész, egy galériatulajdonos és kettőjük lányának számára készítette el. A new yorki Brooklin-ban található projectnél szállítmányozási konténereket használtak fel, hogy a kétszintes, 1930-as évekbeli lakást újragondolják. A konténer építmény egy talajtól a tetőig tartó kivágásba építették be.

A LOT-EK felújító munkálatait egy világos narancssárga tetőtéri helyiség koronázza meg, melyet négy, egymásra helyezett konténer alkot. A ház ezen részéről pedig egy külső tetőkertre is nyílik kijárat.
 Ugyan ez a narancssárga folytatódik a teljes lakásban, mely egyszerre választja el és köti össze az épületet és rendszerezi a különböző belső programokat. A földszinten található egy „sár szoba” bejárat, a konyha és nappali felé.

 Ezek felett a fő hálószoba elkülönül a gyerek játszó és hálószobájától, a narancs konténereknek köszönhetően, miközben a lépcső folytatódik az otthon legfelső szintjére, a tetőtérre.
 Innen a család élvezheti a teljesen privát külteret. Az utcáról, a tetőtéri konténerek nem láthatóak, el vannak rejtve egy matt fekete térelválasztóval, mely finoman illeszkedik a diagonális részekhez, mely meghatározza a belteret.