A felnőttek Legója

 
 

A Coco-Mat egy athéni központú, teljesen természetes anyagokból készült matracokat gyártó és forgalmazó vállalat. Nem olyan rég közös projectet indított a Cocoon Modules-al, ami egy konténer építészeti start-up vállalat, mely moduláris és környezetkímélő lakás prototípusokat tervez. A jelen projekt Görögországban, Kifissiában, a Coco-mat főhadiszállásán valósult meg, és nyitva van az érdeklődők számára.

Ez a konténer prototípus jelentős előnyökkel rendelkezik a versenytársakkal szemben, mivel a tervezésének köszönhetően 50%-al olcsóbb, mint egy átlagos építmény. Mindemellett „okos” low-tech megoldásokat alkalmaztak a napi szintű szükségletek kielégítésére és teljesen környezetbarát berendezést kapott.
 Ez a kis lakás konténer a tökéletes kényelem jegyében lett megtervezve, fényben úszó közösségi terekkel, kilátással az őt körülölelő kertre. A hálóterek pedig, természetesen a Coco-Mat legmagasabb kategóriájú matracait kapták.

 „A mi konténer egységeink 15%-al olcsóbbak, mit a görögországi előre gyártott elemekből történő építkezés és 30%-al olcsóbbak, mint a hagyományos építkezés.” –magyarázza a Cocoon Modules tervező csapata.

 „Hetek alatt elkészíthetőek a gyárban és a helyükre szállíthatóak, illetve helyezhetőek, mely a konténerek moduláris kialakításának köszönhető. Mi ergonómikus tereket alkotunk, ügyes tervezéssel, melynek köszönhetően úgy lehet az elemeket összepattintani, mint a Lego-t.”