Számos országban a lakókonténerek egyre népszerűbbé válnak, tekintettel a gyors és rugalmas lakhatási megoldásokra. Bár az alapvető cél azonos – praktikus, könnyen hordozható, és gyorsan összeszerelhető lakóhelyet biztosítani – azonban az egyes országok között különbségek vannak a lakókonténerek alkalmazásában és jellemzőiben.

A lakókonténerek használatának egyik fő különbsége az építészeti előírásokban és a kulturális hozzáállásban rejlik. Például, néhány országban szigorúbb építési szabályok vonatkoznak a lakókonténerekre, míg más országokban ezek kevésbé szigorúak. Az egyes helyeken a lakókonténerek könnyen telepíthetők és szélesebb körben elfogadottak az építési projektekben, míg más területeken inkább csak átmeneti megoldásként tekintenek rájuk.

Egy másik lényeges különbség az infrastruktúrában és a hozzáférésben rejlik. Például, néhány fejlett országban, mint például Skandinávia, az Egyesült Királyság vagy Németország, a lakókonténerek hozzáférhetőbbek és a városi területeken is elterjedtek. Az ilyen országokban a lakókonténerek hozzáférése a közlekedéshez, az áramellátáshoz és más alapvető szolgáltatásokhoz jobb lehet, ami lehetővé teszi, hogy hosszú távon is alkalmazzák őket.

Magyarországon is egyre inkább terjednek a lakókonténerek, de az elterjedtségük nem olyan széleskörű, mint néhány fejlett országban. Az itteni szabályozások és előírások továbbra is fejlesztésre szorulnak, és az emberek körében kevésbé elfogadottak, különösen a városi területeken. Általában az itteni konténerek inkább kertekben vagy tanyákon találnak helyet.

A különbségek tehát részben az egyes országokban meglévő jogi és kulturális környezetből adódnak. Az adott ország társadalmi elfogadottsága, az építési szabályozások, az infrastruktúra fejlettsége mind szerepet játszanak a lakókonténerek elterjedésében és alkalmazásában, ami különböző országokban változhat.

Ezért, bármely országban való lakókonténer használat előtt fontos alaposan tájékozódni az adott ország szabályozásaival és lehetőségeivel kapcsolatban, hogy biztosítani lehessen a megfelelő alkalmazást és elfogadást.